Veel gestelde vragen

Wat is een klimpark?

Een klimpark is een attractie op hoogte. Ons klimpark bestaat uit een toren van 10 meter hoog met 2 verdiepingen. In ons klimpark zijn diverse activiteiten te doen, zo kunt u deelnemen aan een hoogte parcours en een vrije val maken.

Wat is een hoogte parcours?

Een hoogte parcours is een lus met meerdere hindernissen. Dit is op 4 of op 7 meter hoogte. De hindernissen zijn opgedeeld in 3 niveaus: 2 blauwe, 1 rode en 1 zwarte lus. De hindernissen bestaan uit diverse obstakels gemaakt van; palen, banden, lussen, touwen en nog veel meer!

Wat is een vrije val? 

Vanuit de toren op 8 meter hoogte kunt u een vrije val maken vanuit de toren. U springt via een kabel uit de toren en wordt geremd naar beneden gelaten. Uiteraard 100% veilig!

Wanneer mag ik deelnemen?

  • Je bent minimaal 1.30 meter
  • Niet zwaarder dan 120 kg
  • Je hebt geen fysieke beperkingen waardoor de kans op ongevallen voor jezelf en/of anderen toeneemt. Denk hierbij aan; hartkwalen, epilepsie, zwanger, etc. (bij twijfel neem contact met ons op)

Is het veilig?

Ja het klimpark is veilig. Voorafgaand aan de activiteit krijgt u van ons een klimgordel, zekersetjes en een helm. Daarna volgt de instructie door een gecertificeerde instructeur. Na dit goed doorlopen te hebben kunnen we de hoogte in.

LET OP: Je bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen handelen. Het parcours bestaat uit diverse hindernissen, het is dus mogelijk om met een blauwe plek of schaafwond weer huiswaarts te keren.

Wat moet ik aantrekken of meenemen?

Kleed je naar de weersomstandigheden en trek comfortabele kleding aan. Trek dichte schoenen aan, slippers etc. worden zijn niet toegestaan.  Voor je eigen veiligheid moeten sieraden; grote oorbellen, kettingen en ringen af. Lang haar moet in een staart.

Moet je heel sterk zijn?

Nee, je hoeft niet heel sterk te zijn om te kunnen deelnemen aan het klimparcours. Wel moet er een verklaring getekend worden waarin je aangeeft dat je fysiek in staat bent om deel te nemen.

Hoe lang duurt het?

De activiteit duurt ongeveer 2 uur. Dit is inclusief de instructie en uiteraard ook afhankelijk van dedrukheid en fysieke gesteldheid. Probeer 15 minuten voor aanvang activiteit aanwezig te zijn.

Wat nou als ik val?

Vallen kan niet. Het is wel mogelijk om niet meer verder te kunnen op een gedeelte van het parcours. De instructeurs van Klimmen EnZo zijn heel erg goed getraind en kunnen je binnen een paar minuten alweer verder helpen. Wil je niet meer verder? Geen probleem! Dan helpen we je naar beneden.

Ik heb hoogtevrees!

Onze instructeurs hebben al heel wat deelnemers met hoogtevrees op het parcours gehad. Geef het aan bij de instructeur en overwin je angst! Verbaas je zelf!

Wat nou als het regent of ander slecht weer?

Bij regen gaat de activiteit gewoon door en wordt het zelf een nog iets grotere uitdaging. Alleen bij ernstige storm en/of onweer zullen wij de activiteit afblazen.

Moet ik reserveren?

Nee, u hoeft niet te reserveren. Echter adviseren wij dit wel. In het hoog seizoen kan het heel erg druk zijn bij ons en wij willen u niet graag teleurstellen. Reserveren kan ter plekke of telefonisch via: 0222 – 317 889.

Ook kunt u op ons kantoor binnenlopen, om te reserveren:

Teambuilding Texel
Gerritslanderdijkje 2
1791NB Den Burg - Texel

 

jjanssen.jpg| J. Korsman: Super leuk dat klimmen .we hebben tijdens de vakantie op de krim er super van genoten .echt de moeite waard ! Volgend jaar gaan we zeker weer klimmen !

ppietersen.jpg|S. van der Linde: Beste baas van Klimmen Enzo,
het klimmen was super gaaf! Bedankt!!

jjanssen.jpg| Y. van de Werken: Erg leuk park!! Net even wezen kijken als die open is kom ik zeker nog een keer :)